Arbeidsdeskundige Jacco Misset merkte dat hij veel tijd kwijt was aan het schrijven van zijn arbeidsdeskundige rapporten. Het was tijdrovend in het analyseren, beschouwen en schrijven en hij kon pas de rapportage uitwerken als hij na de gesprekken terug was op kantoor. Om dit proces efficiënter te laten verlopen en op deze manier de cliënt en opdrachtgever beter te kunnen helpen bedacht hij RAP, Rapportagesoftware voor de Arbeidsdeskundige Professional.
Misset is al jaren arbeidsdeskundige en doet onderzoeken door heel Nederland. Tijdens de daar bijbehorende autoritten had hij tijd om te bedenken hoe hij zijn werk nog beter zou kunnen uitvoeren en beter kon structureren. Wat hem daarbij vooral stoorde was het dubbele werk en het feit dat hij bij de Taak-Functieanalyse vaak zaken opnieuw moest doen terwijl deze analyse prima opnieuw gebruikt zou kunnen worden door hier een herbruikbare database van op te bouwen. Gecombineerd met de strengere eisen vanuit de AVG zorgde dit ervoor dat Misset op het idee kwam om hiervoor een applicatie te laten maken.
Hiervoor benaderde hij de maatwerk softwareleverancier, Solviteers, met wie hij samen de sprong waagde om een applicatie te laten ontwikkelen om hiermee zijn proces te versnellen. En met succes, inmiddels staat er een applicatie die arbeidsdeskundigen helpt om reeds tijdens de gesprekken op locatie aan het rapport te werken, zonder dat dit klantonvriendelijk overkomt. De applicatie is AVG proof en met als resultaat een efficiëntere werkwijze en duidelijk rapport dat eenvoudig gedeeld kan worden met alle betrokkenen. Misset hierover: ‘Ik merk dat ik door RAP mijn onderzoeken makkelijker en efficiënter kan uitvoeren. De structuur van de applicatie zorgt ervoor dat ik tijdens gesprekken alle relevante informatie bespreek en door de automatische matching van passende arbeid als bijkomend voordeel van de Taak-Functie analyses database ben ik geen tijd kwijt aan het handmatig zoeken van allerlei passende functies. Daarnaast gebruik ik tijdens mijn gesprekken twee schermen zodat de gesprekspartner mee kan kijken wat ik schrijf, eventueel aanvullingen kan doen, en het niet onpersoonlijk wordt.’