• OpenBlogger
  • Gratis Gastblogs & Persberichten
  • Hoe werkt het?
  • Regels
  • FAQ
  • Contact

OpenBlogger

Gastblogs en persberichten

  • Alle artikelen
  • Gastblog
  • Persbericht
  • Artikel plaatsen

Pizza op de barbecue? Zo doe je het!

23/11/2022 By dorindam

Een pizza op de barbecue leggen is anders dan hem in de oven grillen: je krijgt een krokante, gegrilde bodem met een zachte binnenkant en een heerlijk sappige bovenkant. Deze texturen zorgen voor een unieke pizza-ervaring, populair bij iedereen.

De perfecte pizza samenstellen

Om de smaak van de ingrediënten te verfijnen, en om te voorkomen dat de smaken elkaar gaan verdringen, maar ook om ervoor te zorgen dat de pizza niet zacht en “vochtig” wordt, geldt “less is more”. Bij het samenstellen van een pizza moet je denken aan de combinatie van toppings en hoe je een goede balans tussen de smaken krijgt.
Kies je een klassieke Italiaanse tomatensaus of wil je een witte pizza? Welke toppings je ook kiest, vergeet niet de pizza af te maken met heerlijke parmezaanse kaas.

De juiste temperatuur

Een goede Italiaanse pizza wordt gebakken bij temperaturen rond de 400 graden. Een gewone oven heeft meestal een maximale temperatuur van 250 graden en is daarom niet het meest geschikt. Een Barbecue, of het nu kolen of gas is, heeft geen problemen met een stabiele temperatuur van boven de 300 graden. Met behulp van een pizzasteen zorg je er ook voor dat de bodem goed en krokant is, terwijl de randen de karakteristieke bubbels krijgen.

Pizza op de Barbecue? 4 tips

1. Gebruik een accessoire zoals een pizzasteen die op de grill wordt geplaatst. Vet de plaat van tevoren licht in, zodat de pizza gemakkelijk kan worden opgetild zonder te verbranden.

2. Verhoog het vuur tot maximaal, wacht 10 minuten.

3. Til je ongebakken pizza op de pizzasteen – raak het niet aan, want het is erg heet. Verwijder het deksel en laat de pizza grillen. Dit duurt ongeveer 10 minuten – open het deksel om te zien of het kleur heeft gekregen. Als de pizza aan de bovenkant gekleurd is, kun je barbecuebestek gebruiken om de onderkant op te tillen en te kijken of deze knapperig is.

4. Als het klaar lijkt, til je de pizza op een bord met een of twee grillspatels, afhankelijk van de grootte van de pizza.

En smullen maar!

Wil je nog meer tips over koken of ben je op zoek naar lekkere recepten? Neem een kijkje op MadameAppetit.com.

Delen mag. Graag zelfs!
  • Share via Facebook
  • Share via Google
  • Share via Twitter
  • Share via LinkedIn
  • Share via Pinterest
  • Share via Email
  • Share via WhatsApp

Gerelateerde berichten:

  • BBQ Egg Kamado
  • Tuinideeën - Schanskorven
  • Van keuken tot badkamermeubel
  • De juiste tegel maakt je keuken compleet
  • Pinot Gris vs. Pinot Grigio vs. Pinot Blanc
  • Wat zijn geelgouden trouwringen?
  • Big Green Egg XXL Barbecue
  • Een panty aantrekken doe je zo! De beste tips op een rij

Categorie: Gastblog Tags: kook tips, pizza barbecue, recept

Plaats een gastblog of persbericht

Maak een account aan, login op de je bestaande account of login met Facebook om een artikel te plaatsen.

Plaats een gastblog of persbericht

Lees hier de volledige uitleg over hoe je een artikel plaatst en optimaliseert of download de uitleg in PDF.

Zoek op een onderwerp

De nieuwste gastblogs

Bevestigingsmaterialen

Zeskant bouten zijn zeer gewenste bevestigingsmaterialen. Er … [Lees verder...]

Voor al uw bevestigingsmaterialen

Bevestigingsmaterialen van zeer goede kwaliteit kunt u … [Lees verder...]

Open Huizen Dag op 1 april 2023

De Open Huizen Dag staat weer voor de deur. 1 april 2023 is … [Lees verder...]

De nieuwste persberichten

Maak jezelf bekend via Ik Wil Therapie

Maak jezelf bekend via Ik Wil Therapie De nieuwe website Ik … [Lees verder...]

Nieuwe Toegangscontroller van 2N NU verkrijgbaar bij smartenduurzaam.nl

2N introduceert een serie Universele Access Units die zijn … [Lees verder...]

Zeer luxe taxi

Wie een luxe taxi bij Business Travel Taxi besteld, kan een … [Lees verder...]

OpenBlogger in het kort

OpenBlogger is een platform waarop een ieder zijn gastblogs en persberichten kan plaatsen. Het plaatsen van je content is en zal altijd gratis blijven.

OpenBlogger is

✓ Altijd gratis te gebruiken
✓ Klaar voor SEO optimalisatie
✓ Op alle devices goed leesbaar
✓ Eenvoudig en met uitleg

Overige pagina’s

- Persbericht tips
- Hoe schrijf je een persbericht
- Tips schrijven gastblog

Contact OpenBlogger

OpenBlogger is een internet product
van RaketNet.

Adresgegevens:

RaketNet
Bussum

Email via contact formulier

Copyright © 2023 · OpenBlogger · Gastblogs & Persberichten · Privacy · Met ♡ door RaketNet