• OpenBlogger
  • Gratis Gastblogs & Persberichten
  • Hoe werkt het?
  • Regels
  • FAQ
  • Contact

OpenBlogger

Gastblogs en persberichten

  • Alle artikelen
  • Gastblog
  • Persbericht
  • Artikel plaatsen

Wat is het verschil tussen extra vierge en gewone olijfolie?

26/12/2022 By crnibal

Het lijkt erop dat we altijd grijpen naar een fles ‘goede’ olijfolie. Kookboekauteurs verwijzen voor het grootste deel naar extra vierge olijfolie, het almachtige elixer dat iets hoger in het schap van de supermarkt staat dan de reguliere versie. Maar wat maakt een fles extra vierge olijfolie nu zo veel waardevoller – en duurder – dan zijn bleke, goedkopere broer?

Extra vierge olijfolie

Extra vierge olijfolie wordt gemaakt van pure, koudgeperste olijven, terwijl gewone olijfolie een blend is, met zowel koudgeperste als bewerkte oliën. Extra vierge olijfolie wordt gemaakt door olijven tot een pasta te malen en ze vervolgens te persen om de olie te extraheren. Er komt geen warmte bij kijken, vandaar het “koudgeperste” label dat je vaak tegenkomt. De resulterende olie heeft een bosgroene kleur; een grasachtige, peperige smaak; en een fruitig aroma. Deze methode is effectief, maar kost veel tijd. Het certificeren van het product pure Extra vierge olijfolie is ook een rigoureus, tijdrovend proces. Deze factoren dragen bij aan de hogere prijs van de olie.

Elke koudgeperste olie die niet aan de extra vierge normen voldoet, wordt vervolgens verfijnd om ongewenste onzuiverheden te verwijderen, waardoor de olie een meer neutrale smaak en lichtere kleur krijgt. Het wordt vervolgens gemengd met een beetje premium Extra vierge olijfolie om te produceren wat wordt bestempeld als gewoon ‘olijfolie’.

Dus hoe beïnvloedt dit uw kookkunsten? We raden aan om een ​​fles van beide bij de hand te houden: gewone olijfolie voor algemeen koken en sauteren, en een mooie extra vierge olie van de bovenste plank voor dipsauzen, dressings, ongekookte toepassingen en als finishing touch voor bordvoedsel. Hoewel je Extra vierge olijfolie technisch gezien bij al je kookkunsten zou kunnen gebruiken (de mythe dat het bitter wordt bij hoge temperaturen is inmiddels ontkracht), zul je de subtiliteiten ervan niet kunnen proeven in zoiets als een rijke boeuf bourguignon. Dus als je slechts een motregen nodig hebt voor je koekenpan, is het beter om je geld te besparen door te kiezen voor zijn aanzienlijk goedkopere neef.

Heeft het drinken van olijfolie voordelen?

Olijfolie wordt algemeen erkend vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Het heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen en kan zelfs helpen beschermen tegen bepaalde chronische ziekten.

Hoewel het vaak wordt gebruikt als kook- en dompelolie, zijn sommige mensen van mening dat het drinken ervan ervoor zorgt dat je er maximaal van kunt profiteren. In dit artikel wordt uitgelegd of je olijfolie moet drinken.

Waarom mensen het drinken

Er wordt gezegd dat sommige mensen in het Middellandse Zeegebied elke ochtend 1/4 kop (60 ml) olijfolie drinken. Dit kan inderdaad een manier zijn om de vele potentiële ontstekingsremmende en ziektepreventie voordelen te benutten. Anekdotische verhalen beweren dat het drinken van de olie je lichaam kan ontgiften, je maag kan kalmeren en zelfs kan helpen bij het afvallen.

Sommige mensen geloven zelfs dat het drinken van olijfolie zelfs meer voordelen biedt dan het bij een maaltijd gebruiken. Toch is er geen onderzoek om deze bewering te ondersteunen. Sommige mensen suggereren dat het drinken van olijfolie gezondheidsvoordelen heeft. Studies suggereren dat het drinken van olijfolie verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden.

Delen mag. Graag zelfs!
  • Share via Facebook
  • Share via Google
  • Share via Twitter
  • Share via LinkedIn
  • Share via Pinterest
  • Share via Email
  • Share via WhatsApp

Gerelateerde berichten:

  • Culinair genieten in Kroatië
  • Vier redenen waarom we kiezen voor buitenverlichting op…
  • De landelijke keuken, een keuken die past bij iedere stijl
  • Wij verzorgen een zorgeloze start van uw vakantie of…
  • Pinot Gris vs. Pinot Grigio vs. Pinot Blanc
  • De meest trendvolle zomerkleding van verschillende merken!
  • PragmatiQ neemt Custom Apps Industries over
  • Hoeveel kan ik lenen met een minilening?

Categorie: Gastblog Tags: extra vierge, olijfolie

Plaats een gastblog of persbericht

Maak een account aan, login op de je bestaande account of login met Facebook om een artikel te plaatsen.

Plaats een gastblog of persbericht

Lees hier de volledige uitleg over hoe je een artikel plaatst en optimaliseert of download de uitleg in PDF.

Zoek op een onderwerp

De nieuwste gastblogs

Bevestigingsmaterialen

Zeskant bouten zijn zeer gewenste bevestigingsmaterialen. Er … [Lees verder...]

Voor al uw bevestigingsmaterialen

Bevestigingsmaterialen van zeer goede kwaliteit kunt u … [Lees verder...]

Open Huizen Dag op 1 april 2023

De Open Huizen Dag staat weer voor de deur. 1 april 2023 is … [Lees verder...]

De nieuwste persberichten

Maak jezelf bekend via Ik Wil Therapie

Maak jezelf bekend via Ik Wil Therapie De nieuwe website Ik … [Lees verder...]

Nieuwe Toegangscontroller van 2N NU verkrijgbaar bij smartenduurzaam.nl

2N introduceert een serie Universele Access Units die zijn … [Lees verder...]

Zeer luxe taxi

Wie een luxe taxi bij Business Travel Taxi besteld, kan een … [Lees verder...]

OpenBlogger in het kort

OpenBlogger is een platform waarop een ieder zijn gastblogs en persberichten kan plaatsen. Het plaatsen van je content is en zal altijd gratis blijven.

OpenBlogger is

✓ Altijd gratis te gebruiken
✓ Klaar voor SEO optimalisatie
✓ Op alle devices goed leesbaar
✓ Eenvoudig en met uitleg

Overige pagina’s

- Persbericht tips
- Hoe schrijf je een persbericht
- Tips schrijven gastblog

Contact OpenBlogger

OpenBlogger is een internet product
van RaketNet.

Adresgegevens:

RaketNet
Bussum

Email via contact formulier

Copyright © 2023 · OpenBlogger · Gastblogs & Persberichten · Privacy · Met ♡ door RaketNet